Zagen

Zabo biedt voor alle mogelijke zaagwerken in beton, asfalt, metselwerk etc. een geschikte toepassing aan. Of het nu gaat om zaagwerk in wanden, vloeren of prefab betonelementen, voor elke specifieke situatie bepalen wij een optimale werkwijze door middel van een modern en aangepast machinepark.

Wandzagen

Deze techniek stelt ons in staat om openingen te zagen van verschillende afmetingen en/of aanpassingen uit te voeren in diverse materialen zoals prefab beton, gestorte beton, metselwerk, cellenbeton enz....

Met deze elektrisch of hydraulisch aangedreven machines, kunnen we volledig trillingsvrij, zonder stof en met een minimum aan geluidshinder zagen tot een diepte van 73 cm.

Dagdagelijks bieden wij oplossingen aan aannemers van zowel industriebouw als burgerlijke bouw.

Dit omvat zowel het zagen van deur -, raam - en poortopeningen ,als het aanpassen van bestaande structuren zoals kolommen, balken, betonwanden enz.

Wij beschikken over verschillende vrachtwagens, elk uitgerust met het nodige materieel en machines, een watertank en een stroomgenerator van 380V.

Wij bieden een totaalservice aan: deze gaat van het zagen van de opening, het eventueel verstevigen van de blijvende structuur tot het afvoeren van de losgezaagde stukken en het opkuisen van de werkplaats.

Vloerzagen

Voor zowel het zagen van oude beton, asfalt, magere beton als het zagen van voegen of tegelvorm in verse beton, kan u bij ons terecht.

Zelfs het uitvoeren van zaagwerken in diepvriescellen bij een omgevingstemperatuur van - 25ยฐC is voor ons geen uitdaging meer. Zo beschikken wij over een waaier van machines om te voldoen aan iedere vraag van onze klanten.

Met onze krachtigste vloerzaagmachines zagen wij tot een diepte van 50 cm. Wanneer in bepaalde werksituaties het zagen met een machine met uitlaatgassen of explosiemotor is uitgesloten, passen wij onze werkmethode aan en zagen wij met een elektrisch aangedreven machine.

Indien gewenst zorgen wij ervoor dat het zaagwater wordt opgezogen en dat de losgezaagde stukken van de werkplaats worden verwijderd.

Kabelzagen

Deze techniek omvat het zagen van massieve (tot 2 ร  3 meter dikte) en zwaar gewapende betonconstructies met behulp van een staalkabel voorzien van diamantparels.

Deze kabel wordt door middel van een aandrijfwiel in beweging gebracht en via verschillende geleidingswielen in zijn zaagroute geleid. Tijdens het zagen wordt de kabel steeds op spanning gehouden door pneumatische cilinders.

Zo kunnen wij, afhankelijk van de aanwezige wapening, tot 2 mยฒ per uur zagen. Deze techniek stelt ons ook in staat om ronde openingen te zagen tot een diameter van 3 meter en meer indien gewenst.

Dit alles gebeurt uiteraard watergekoeld, trillingsvrij en met een minimum aan geluidshinder.

Handzagen

Sommige werken of situaties zijn moeilijk uitvoerbaar met onze gewone wand-of vloerzaagmachines, zoals wanneer de vrije ruimte beperkt is, of er op de werf geen mogelijkheden zijn om zware machines op hoogte te krijgen.

Onze handzaagmachines kunnen hierbij een praktische oplossing betekenen. We beschikken zowel over handzaagmachines met benzinemotor aangedreven of eventueel elektrisch of hydraulisch wanneer werken met een verbrandingsmotor uitgesloten is.

Onze handzaagmachines bereiken een zaagdiepte tot 40 cm, en kunnen zowel in wand als vloer toegepast worden.